“Rafizi telah menghina mentaliti dan ilmu pengundi di 2 PRK; Sungai Besar dan Kuala Kangsar”.

Rafizi telah memperlekehkan dan menghina pengundi bahawa mereka telah di eksploitasi atas isu perkauman sehingga menyebabkan pengundi mengundi BN.

Hakikat sebenarnya ialah pengundi lebih menyakini calon di samping kepimpinan negara. Dan kematangan BN dalam menyusun atur jentera parti yang sentiasa tanpa henti melakukan gerak kerja bagi menyakinkan pengundi agar tidak terpengaruh dengan propaganda dan fitnah pembangkang.

Malah rafizi perlu tahu bahawa sokongan pengundi kepada BN terutama UMNO adalah disebabkan agama kita mengajar umatnya agar menghargai jasa pemberi bantuan dan dalam konteks PRK ini, cara menunjukkan bahwa kita menghargai Kerajaan ialah dengan cara mengundi calon Kerajaan.

Agama tidak mengajar umatnya menjadi kurang ajar lalu bertindak untuk tidak menyokong calon Kerajaan. Kerana sudah cukup dalil yang ada memberi amaran kepada sesiapa yng tidak menghargai jasa, maka balasan dosa akan disegerakan di dunia.

Sudah sudah la Rafizi, cukuplah dgn perbuatan mencipta dan mennyebar fitnah. Jangan pula memperlekeh pengundi yang jujur berusaha mengamalkan kehendak tuhan.

Ikhlas,
Dato’ Hj Zein Isma Hj Ismail
Ketua Penerangan UMNO Selangor /
Ketua UMNO Bahagian Subang