SELAMATKAN MALAYSIA Dari Kemurkaan ALLAH Akibat Derhaka KepadaNYA

1)    Terima kasih Tun Dr Mahathir(TDM) diatas kepimpinan TDM sebelum ini sebagai Presiden UMNO merangkap Perdana Menteri Malaysia selama lebih 22 tahun. Jasa diatas kepimpinan TDM terhadap kami sebagai ahli UMNO ketika menjadi Presiden UMNO dan rakyat Malaysia keseluruhannya sewaktu menjawat jawatan Perdana Menteri Malaysia, terlalu banyak jasa dan sememangnya Tun layak mendapat pengiktirafan “Negarawan Malaysia”.

2)    Pada hari Jumaat 26 Februari 2016 lalu, satu peristiwa menarik telah berlaku dalam negara. TDM bersama Timbalan Presiden UMNO (beliau telah digantung melalui satu mesyuarat AMT UMNO baru baru ini, keputusan diambil secara sebulat suara setelah terbukti beliau melakukan perkara yang melanggar fasal 9.8.2.1 perlembagaan parti). Kemudiannya pula beliau dan DS Mukhriz tun Mahathir, mantan Menteri Besar Kedah, beberapa pemimpin UMNO lain dan yang paling menarik begitu ramai pemimpin pembangkang turut hadir dalam majlis bagi menandatangani “Deklarasi Rakyat” pada 5 Mac 2016. Satu majlis yang penuh kebhatilan (majlis yang penuh agenda merosakkan dan amat menyalahi perintah agama).

3)    Majlis tersebut jelas bertujuan untuk menyebarkan PROPAGANDA HITAM bagi melakukan satu PROVOKASI untuk merosakkan keyakinan ahli UMNO, penyokong UMNO dan rakyat Malaysia terhadap kepimpinan Perdana Menteri Malaysia, Dato Sri Mohd Najib (DSN), yang merupakan Presiden parti UMNO. Parti yang pernah diterajui oleh TDM selama lebih 20 tahun. Melalui majlis ini juga, kita semua tidak boleh nafikan bahawa TDM amat berharap ahli UMNO, penyokong UMNO dan rakyat terpengaruh dengan propaganda yang diusahakan oleh TDM, lalu bangkit memaksa DSN meletak jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia. Sekali lagi, kita semua takkan mampu menafikan bahawa gerakan yang diketuai oleh TDM bagi memaksa Presiden parti kita, iaitu Presiden kepada parti UMNO meletak jawatan. Parti UMNO yang telah diizinkan ALLAH untuk berkuasa dan mentadbir Malaysia semenjak dari merdeka sehingga hari ini.

“IMBAS KEMBALI SEJARAH…”

4)    Suatu petang, pada tahun 90an, di perkarangan Masjid Negara. Satu gerakan yang diketuai dan dipimpin oleh Anwar Ibrahim(AI), mantan Timbalan Presiden UMNO yang dipecat, juga merupakan pemimpin paling kanan kepada TDM dalam parti dan kerajaan. Ketika itu beliau dengan lantang meneriak “Mahathir UNDUR” lalu hadirin yang lebih 7000 orang di perkarangan Masjid Negara menyahut dan melaungkan dengan penuh semangat “Mahathir UNDUR”, selepas itu AI berteriak lagi “Letak Jawatan” dan “Selamatkan Malaysia”. Teriakan ini bergema dan hadirin yang hadir menyahut dengan penuh semangat tanpa takut.

5)    Ini lah situasi benar yang berlaku ketika itu, seorang mantan Timbalan Presiden UMNO telah menggerakkan satu gerakan “Bathil lagi bersalahan dengan agama”, gerakan bathil yang mahukan TDM ketika itu sebagai Perdana Menteri Malaysia meletak jawatan dan walaupun provokasi AI di buat di perkarangan Masjid Negara dan mendapat sokongan begitu ramai rakyat Malaysia yang bersimpati dengan beliau. Ia masih tidak mampu  menukar perintah agama yang melarang seorang rakyat menarik ketaatan dari mentaati seorang pemimpin. Ini berdasar dalil yang diriwayatkan oleh Abdullah Inu Abbas r.u. RasuluLLAH SAW bersabda: “Sesiapa yang membenci akan pebuatan pemimpinnya, maka bersabarlah kerana sesungguhnya sesiapa yang keluar menentang pemerintah sejengkal lalu mati, maka dia mati  sebagai orang jahiliah”( al-Bukhari & Muslim )(1).

6)    Al-Imam al-Barbahari rahimuLLAH mengulas dalil diatas dan berkata “Dan sesiapa yang keluar dari ketaatan terhadap para pemerintah maka mereka termasuk dalam golongan khawarij. Mereka bertindak memecah-belahkan perpaduan umat ISLAM dan menentang sunnah. Sekiranya mereka mati, matinya adalah mati jahhiliyyah…”,(Syarhus Sunnnah)(2).

7)    Betapa ramai dari kalangan kita rakyat Malaysia termasuk ahli UMNO ketika itu dan masih berlanjutan sehingga hari ini yang hidup dalam kerugian kerana terperangkap dan terpengaruh dengan provokasi yang dimulakan oleh AI lalu keluar dari mentaati TDM sebagai pemimpin. Kebanyakkan mereka ini terpedaya dengan helah AI yang diada adakan semata mata hendakkan TDM ketika itu sebagai pemimpin ISLAM yang sah di sisi syariat supaya meletak jawatan.

8)    Tiada satu pun alasan syariat yang membenaran perbuatan AI ketika itu, hanya setelah terzahir TDM kufur dan meninggalkan solat dan melarang orang solat secara nyata barulah syariat benarkan usaha menjatuhkan TDM sebagai pemimpin. Perbuatan yang diamalkan oleh rakyat yang menyerupai ciri khawarij ini telah meletakkan diri mereka kedalam kerugian yang amat besar. Moga moga kita sempat bertaubat dan kembali mengamalkan sunnah baginda dalam mentaati pemimpin.

9)    Hikmah yang terbesar dari dalil ini ialah agar kesatuan dan perpaduan orang ISLAM tidak hancur, hadis(1) dan penerangan(2) telah pun berlaku dalam masyarakat kita waktu itu, dimana perpaduan ahli UMNO yang dianggotai majoritinya orang ISLAM telah berpecah dan kemudian menyertai parti baru yang ditubuhkan iaitu Parti Keadilan Nasional dan sekarang dikenali sebagai Parti Keadilan Rakyat. Seterusnya melemahkan kerajaan apabila kehilangan banyak kerusi parlimen dalam pilihanraya berikutnya.

10) Walaupun kejadian ini berlaku d zaman TDM dan berlaku perpecahan perpaduan ISLAM yang dibenci oleh agama kita, TDM dilihat tidak ambil iktibar akan keburukkan jika melakukan provokasi menjatuhkan pemimpin. Sebagai buktinya ketika ini beliau pula yang menerajui usaha menjatuhkan PM DSN sebagai pemimpin yang sah dari segi agama ISLAM. Alangkah sedihnya bila mantan Presiden kita sendiri sanggup mengetuai gerakan bathil seperti majlis menandatangi Deklarasi Rakyat (satu sebab yang diada adakan dan bertentangan dengan kehendak agama) untuk menjatuhkan Presiden dari parti yag pernah dinaungi oleh TDM sebelum ini, tidak cukup kah dalil dan keburukkan yang berlaku sebelum ini menjadi iktibar bagi TDM dan kita semua akan bahaya melakukan provokasi menjatuhkan pemimpin?

11) Pada 21 Ogos 1998, di majlis Perhimpunan Pemimpin Bersama Rakyat di Stadium Utama, Kangar, Perlis. TDM telah berucap dan menegaskan bahawa pembangkang jangan cuba mengambil kesempatan meraih sokongan politik di sebalik kegawatan ekonomi yang berlaku. Beliau berkata lagi bahawakestabilan politik dan sosial mesti dijaga agar kerajaan dapat memberi perhatian sepenuhnya terhadap usaha pemulihan ekonomi. Ini lah kenyataan TDM ketika beliau menjadi Presiden UMNO dan merangkap Perdana Menteri Malaysia, seperti yang dilaporkan oleh wartawan Yahaya Ahmad dan Abdullah Hamid.

12) Akan tetapi ketika ini, TDM seperti sengaja melupakan setiap ucapan yang dibuat oleh beliau ketika beliau menjadi Perdana Menteri Malaysia yang mengharapkan rakyat menjaga perpaduan agar kerajaan dapat mentadbir dengan aman dan membangunkan ekonomi negara. Dalam Deklerasi Rakyat bernombor 5 dan 31, kenyataan yang dibuat dilihat jelas cuba memprovokasi serta berusaha meraih simpati rakyat diatas situasi eknomi negara agar bangun dan mendesak PM DSN meletak jawatan. Kenapa TDM sanggup membutakan hati dari melakukan perkara yang lebih baik iaitu menyeru kearah perpaduan dalam membantu kerajaan membangunkan ekonomi negara.

13) Adakah setiap permintaan, nasihat, penegasan dan arahan TDM hanya layak diamalkan ketika beliau berkuasa sahaja?.

“Bukan Sekadar Menyokong Malah Kita Wajib Taat Kepada PM DSN Sebagai Pemimpin”, disebabkan:

14) Pertama: PM DSN tidak pernah menyalahgunakan kuasa yang boleh merugikan negara dengan cara menggunakan sumber kewangan Petronas untuk “bailout” syarikat yang dipunyai oleh ahli keluarga beliau seperti mana Petronas melalui anak syarikatnya MISC telah membeli Konsortium Perkapalan Berhad berharga rm1.7 bilion. Sehingga hari ini tiada siasatan yang dibuat bagi menilai keperluan MISC mengambil keputusan membeli syarikat yang bermasalah.

15) Kedua: Ketika era TDM menjadi PM Malaysia dan pembangunan negara begitu rancak, tidak pernah terlintas di dalam perancangan beliau untuk menetapkan gaji minimum bagi membantu rakyat meningkatkan pendapatan.

16) Apa yang amat menyedihkan lagi, melalui blog beliau  http://chedet.cc/ pada  30 Nov 2015, TDM  telah mengkritik dan menyebarkan propaganda hitam untuk memprovokasi rakyat bahawa melalui keputusan PM DSN melaksanakan gaji min akan menyebabkan rakyat bakal kehilangan pekerjaan kerana pelabur takut dengan dasar baru ini.

17) Dasar penetapan gaji minimum yang dilaksanakan oleh PM DSN telah menyertai 150 negara lain yang melaksanakan dasar gaji minimum bagi membantu meningkatkan pendapatan rakyat dinegara mereka.

18) Tuduhan dan provokasi TDM adalah amat tidak tepat dan bersalahan dan mempunyai niat tidak baik kerana menurut Laporan Prestasi Pelaburan 2013 dan 2014, Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia (MIDA) melaporkan jumlah pelaburan pada 2013  (tahun pertama perlaksanaan gaji minimum) telah meningkat sebanyak 29% dari rm167.9B pada tahun 2012 kepada rm 216.5B pada tahun 2013, malah sebanyak 191,766 jawatan baru berjaya diwujudkan.

19) Peningkatan in berterusan bagi tahun 2014 kepada rm235.9B. Selain kejayaan ini, pihak luar  Malaysia, A.T Kearney telah meletakkan Malaysia di tangga 15 negara yang amat diminati oleh pelabur berbanding tangga ke 25 pada tahun sebelumnya. Bukan setakat itu sahaja, Bank Dunia pula telah mengkategorikan pendapatan rakyat di Malaysia ke kategori “Pendapatan Atas Pertengahan”.

20) Ini semua hasil dari tindakan bijak DSN melaksanakan dasar baru iaitu pengenalan gaji minima. Walaupun usaha ini mendapat pengiktirafan dunia, TDM langsung tidak berbangga dengan dasar baru ini malah berusaha menyebarkan persepsi salah dan fitnah terhadap usaha DSN.

21) Adakah usaha yang digerakkan oleh PM DSN ini dikategorikan akan menghancurkan negara dan menjadikan rakyat terhimpit kesusahan?

22) Ketiga: PM DSN tidak pernah sesekali menyalah gunakan kedudukannya untuk mengkayakan kroni kroni beliau melalui projek penswastaan, buktinya PM DSN adalah pemimpin kita yang BERANI merundingkan kembali perjanjian dengan pemilik IPP pada 2012.

23) Melalui kejayaan yang dicapai akibat usaha PM DSN melaksanakan rundingan semula dengan pemilik IPP, TNB mula mencatat keuntungan memberansangkan pada 2012 dan seterusnya. Berbanding kerugian tahunan yang terpaksa ditanggung sebelum rundingan semula pada 2012.

24) Petronas pula tidak lagi memberi subsidi gas kepada kesemua pemilik IPP.

25) Sebelum rundingan semula yang diusahakan oleh PM DSN pada 2012, TNB dan Petronas TERPAKSA mengalami kerugian lebih rm100 billion kerana pemberian subsidi gas dan keterpaksaan TNB membeli setiap unit tenaga yang dihasilkan oleh pemilik IPP. Walaupun penawaran melebihi permintaan.

26) Walau bagaimanapun melalui dasar baru yang diusahakan oleh PM DSN, ianya telah berjaya mengelakkan pembaziran subsidi gas dari Petronas kepada pemilik IPP dan menyelamatkan TNB menjadi “budak paksaan” oleh pemilik IPP, bukan itu sahaja rakyat juga mendapat untung kerana kadar tariff elektrik yang sepatutnya naik pada Julai 2014 dan Jan 2015 tidak berlaku. Malah tariff elektrik berjaya diturunkan pada Mac tahun lepas.

27) Adakah usaha mengelakkan pembaziran subsidi gas oleh Petronas kepada pemilik IPP yang merupakan kroni kepada Perdana Menteri Malaysia yang memerintah lebih 20 tahun dan penurunan tariff elektrik termasuk dalam kategori akan MENGHANCURKAN Malaysia dan MENYUSAHKAN rakyat sehingga perlu dijatuhkan sepertimana usaha segelintir pihak?

28) Keempat: UMNO telah dilabel secara salah sebagai parti yang haram di undi, malah rakyat yang mengundi UMNO pernah digambarkan kafir dan masuk NERAKA. Propaganda yang dibuat dengan memberi gambaran salah kepada rakyat Malaysia terutama rakyat yang beragama ISLAM amat dikesali, UMNO di tuduh sekular kerana memperjuangkan bangsa dan di label “ASSOBIYAH” oleh sesetengah pihak.

29) Begitu ramai rakyat Malaysia tidak mengetahui dan menyedari disebalik perjuangan bangsa yang menjadi teras penubuhan parti, ISLAM juga turut diperjuangkan oleh UMNO sepertimana fasal 3.3 Perlembagaan UMNO. Fasal ini begitu jelas menyatakan UMNO akan berjuang dan mengembangkan amalan ISLAM. Mengundi UMNO tidak akan menjadi kafir dan BERDOSA dan UMNO tidak HARAM untuk diundi jika sekadar menilai “”KEPERLUAN” meletak ayat yang secara jelas memperjuangkan hukum ISLAM dalam perlembagaan parti.

30) Sebeum ini wujud begitu banyak pemimpin politik yang telah menyalah gunakan ilmu agama yang dimiliki oleh mereka dan lalu mereka menyempitkan pengertian dan amalan ISLAM. Situasi yang amat menyedihkan kita semua. Kita tidak boleh nafikan berapa ramai terperdaya dengan PROPAGANDA ini.

31) PM DSN mengetahui dan maklum cabaran begitu tinggi terletak diatas bahu beliau dalam merancang untuk membersihkan PERSEPSI SALAH orang ramai terhadap UMNO, lalu bagi membuktikan UMNO bukannya parti SEKULAR dan berusaha gigih melaksanakan prinsip prinsip ISLAM dalam pentadbiran, beliau telah melancarkan Indeks Syariah Malaysia dan menubuhkan Panel Jawatankuasa Tadbir Urus Indeks Syariah  Malaysia bagi tujuan bertindak sebagai badan pelaksana dan pemantau untuk membuat ukuran perlaksanaan amalan syariah di Malaysia.

32) Sebagai rakyat, kita perlu berbangga kerana Indeks Syariah Malaysia ini merupakan satu satunya model yang wujud di dunia ISLAM hari ini dalam menilai perlaksanaan amalan syariah oleh kerajaan dalam pentadbiran.

33) Tidakkah usaha ini menggambarkan betapa gigihnnya PM DSN menunaikan kewajipan melaksanakan fasal 3.3 Perlembagaan UMNO. Adakah kita masih mahu mengikuti TDM dalam menjatuhkan PM DSN dari jawatan Perdana Menteri Malaysia?

34) Kelima: ISLAM mengajar kita asbab yang membolehkan kta menjatuhkan pemimpin melalui hadis yang diriwayatkan oleh Junadah B Abi Umayyah: “Ubadah bin Ash-Shomit berkata: RasuluLLAH SAW memanggil kami kemudian kami membai’atnya dan diantara bai’atnya adalah supaya kami bersumpah-setia untuk mendengar dan taat ketika suka atau pun tidak, ketika dalam senang atau susah, atau pun ketika kami DIPERLAKUKAN SECARA TIDAK BAIK. Dan hendaklah kami TIDAK MERAMPAS, MENGAMBIL urusan kepimpinan dari orang yang berhak. Baginda Nabi Muhammad berkata: Kecuali sekiranya kamu melihat kekufuran yang jelas/nyata…(Al-Bukhari,21/444)(3)

35) Imam an Nawawi telah menjelaskan hadis ini bahawa “Jangan kamu menentag kekuasaan pemimpin dan janganlah kamu membangkang… … …, adapun … memusuhi pemimpin, HARAM berdasarkan ijma’ muslimin (umat ISLAM), walaupun pemimpin tersebut termasuk orang orang yang fasiq dan zalim. (Imam Nawawi, Syarah Shahih Muslim)(4)

36) Al hafiz Ibnu Hajar pula menjelaskan maksud kekufuran itu ialah kafir secaa terang terangan(5).

37) Dan ulama ASWJ yang lain turut menafsirkan jika pemimpin tersebut tidak lagi solat dan menghalang orang lain menunaikan solat sebagai tanda syiar ISLAM yang paling utama(6).

38) Oleh itu, kita hanya BOLEH menjatuhkan pemimpin jika pemimpin tersebut secara terang menunjukkan bahawa diriya bukan lagi seorang MUSLIM dan beliau tidak lagi menunaikan solat malah menghalang orang lain solat, selain dari kedua asbab yang dibenarkan syariah. Maka haram kita menjatuhkan pemimpin.

39) Alasan yang diadakan oleh TDM, TSMY, beberapa pemimpin UMNO yang lain dan pembangkang tentang keperluan menjatuhkan PM DSN dari jawatan pemimpin selain asbab yang dibenarkan oleh syariah adalah satu alasan yang diada adakan dan ianya “BID’AH DHOLALAH” yang wajib kita elakkan dari terbabit malah di WAJIB tentang.

40) Malah tindakan kumpulan ini menentang PM DSN yag SAH yang telah dipilih oleh rakyat, kemudian melancarkan PROPAGAN HITAM agar rakyat dapat dipengaruhi dan berada dibelakang mereka untuk melakukan PROTES secara tidak sihat seperti HIMPUNAN BERSIH di samping memfitnah PM DSN tanpa bukti seperti fitnah TDM keatas PM DSN yang menggelapkan rm42 bilion duit 1MDB, maka ulama ASWJ telah menjelaskan mereka ini mewarisi sifat kaum KHAWARIJ yang sikapnya gemar memberontak, perbuatan mereka bertentangan dengan nas al-Quran, hadis, dan fatwa para ulama muktabar.

41) Wahai sahabat ahli UMNO, penyokong UMNO dan rakyat Malaysia. ISLAM telah menggambarkan bagi pelaku yang mewarisi sikap khawarij ini, di akhirat nanti mereka ini la anjing anjing neraka, sepertimana sabda nabi dalam riwayat Ibnu Majah daripada Ibnu Abi Aufa, baginda nabi Muhammad SAW bersabda “ Al-Khawarij adalah ANJING ANJING NERAKA”.

42) Tanya dan jujurlah dengan diri kita, adakah berbaloi kepada kita dan masihkah mahu mengikut tindakan TDM, TSMY, beberapa pemimpin UMNO lain termasuk pemimpin pembangkang dalam menjatuhkan PM DSN yang dipilih secara SAH sebagai pemimpin bila kita tahu perbuatan tersebut akhirnya dinilai ALLAH diakhirat nanti sebagai “ANJING ANJING NERAKA”?

Kepada kumpulan anti PM DSN, saya tidak terkejut jika kamu semua menganggap bahawa dalam UMNO tidak akan ada ahli UMNO yang mampu membangkitkan serta mencetuskan gelombang dan himpunan menyokong dan mentaati PM DSN sebagai pemimpin, akan tetapi satu yang jelas dan kamu semua perlu tahu bahawa semangat mempertahankan PM DSN sebagai pemimpin semakin menebal dalam jiwa kami dan semangat kami ini mengikut contoh sahabat nabi Muhammad SAW bernama Ammar bin Yasir. Seorang sahabat yang hebat dalam mempertahankan Khalifah Ali Abi Talib dalam terbunuh dalam perang Siffin. Walaupun usia beliau 93 tahun ketika itu, ia sesekali tidak menyalah gunakan usia yang panjang dan sanggup mempertahankan Khalifah Saidina Ali sehingga nafas terakhir.

Semangat ini lah yang menjadi pedoman kepada kami dan semakin meresapi jiwa kami.

Kamu boleh beranggap negatif terhadap kami tapi kamu sesekali takkan mampu menghapuskan semangat kami dalam mempertahankan PM DSN sebagai pemimpin kami kerana kami tidak khuatir akan hinaan dan celaan disebabkan kami bertindak diatas landasan AHLUS SUNNAH WAL JAMAAH berbanding kamu yang mengikuti pemikiran KHAWARIJ, diumpamakan oleh ALLAH sebagai “ANJING ANJING NERAKA”

Ikhlas,
Dato’ Hj Zein Isma Hj Ismail
Ketua Penerangan UMNO Selangor /
Ketua UMNO Bahagian Subang

Rabu 9 Mac 2016