DR IBRAHIM ASARI UiTM PENERANGAN MALAYSIA: ORANG MELAYU PERLU MELIHAT APA YANG TERSIRAT DALAM UNGKAPAN DARI PUAK DAP DAN SEKUTU PAKATAN HARAM!!!!

Baru baru ini Adun Sekincang telah membuat satu ucapan PROVOKATIF dengan mencadangkan nama BAGAN NAKHODA OMAR ditukar dengan nama CINA. Apakah ini satu jenaka/lawak atau sesuatu yang dirancang dengan rapi oleh kumpulan perancang PH…. cadangan itu telah disambut dengan luahan kemarahan dari rata rata orang Umno atau puak kita, tetapi adakah kita perhatikan yang tidak ramai orang Melayu lain yang membuat bantahan..diakhir nya Ng Swee Lin mengatakan dia hanya bergurau!

Apakah hasil yang didapati oleh kumpulan perancang PH…. mereka melihat jelas sekali isu itu telah tidak dapat sambutan dari majoriti orang Melayu, mungkin tak ramai yg faham bagimana maklum balas ini boleh digunakan dalam strategi rancangan politik menjelang PRU 14.

Jika dilihatkan sewaktu demonstrasi BAJU MERAH, sokongan adalah diluar jangkaan, hingga memaksa puak DAPig meminta kehadiran Duta Cina …… Bukankah ini jelas menunjukan yang DAPig kini menggunakan kuasa luar untuk campur tangan dalam hal kita…..

Apabila soal BNO… tidak begitu menarik minat orang Melayu, maka DAPig akan terus mencari ruang untuk menjalankan gerakan becahbelah Melayu.
Oleh itu orang Melayu perlu melihat dari semua sudut dan ruang bahayanya gerakan DAPig.

Setelah berjaya memecahkan PAS dan menaja penubuhan PAN dan mengganti Pakatan Rakyat kepada Pakatan Harapan … APAKAH AGENDA DAPig seterusnya?

Orang Melayu perlu memahami agenda DAPig akan datang:-

  1. Menggunakan mereka yang sudah dipengaruhi terutama bekas bekas ahli Umno dan Pas yang mempunyai pengaruh untuk terus menerus memecahkan perpaduan Melayu terutama dalam Umno.

Contoh; Telah jelas DAPig sedang menggunakan Mike Tyson sebagai barua mereka dalam menceroboh perpaduan Umno. Dengan mempamirkan perwatakan MUKA SEDIH DAN KESIAN, Mike Tyson akan cuba mendapat perhatian dan belas dari kawan kawan lama dalam Umno, dan apabila ada peluang beliau akan menjalankan gerakan memecahbelahkan perpaduan Umno. Oleh itu semua peringkat dalam Umno perlu sedar dan mengawasi gerakan beliau cuba mendekati Cawangan dan Bahagian.

  1. DAPig juga akan menggunakan PAN747 dalam usaha mencuba mempengaruhi ahli Umno dan Pas untuk menyertai mereka. Pan747 akan terus menggunakan mereka yang telah meyertai mereka terutama Ahli Parlimen dan Adun.. bagi menjalankan gerakan ini.
  2. DAPig juga sedang menggunakan usaha membeli beberapa Adun Selangor bagi menyertai PAN747. Adalah dipercayai telah pun ada dua lagi Adun Pas ingin menyertai PAN747 jika HARGANYA BETUL! Kita tunggu siapa yang bakal keluar.

Khabarnya mereka yang awal awal menyertai Pan mendapat habuan dikatakan RM1-3M…. wau! jutawan segera!

Maka duhai sahabat dan taulan yg mampu berfikir dan menilai tindakan jijik DAPig yang berniat jahat utk menguasai kuasa dibumi Malaysia bertuah ini. Mohon fikir fikirkan dan hebahkan kepada semua boleh percaya ke lagi mereka ini? Boleh percaya ke Kerajaan carca merba Selangor? Boleh percaya ke Kerajaan DAPig zalim di Pulau Pinang?
#HanyaBNpilihanKu

Salam perjuangan,
Dato’ Hj Zein Isma Hj Ismail
Kota Damansara